Naši projekti   O nama   Novosti   DC u medijima   O Hrvatskoj   Zaposlenje   Kontakt
 

RogoznicaRogoznica
 
Klik na slike za povećanje
 

VILA ROGOZNICA

Vila Rogoznica
Vila Rogoznica
Vila Rogoznica
Vila Rogoznica
Vila Rogoznica
Vila Rogoznica
Vila Rogoznica
Vila Rogoznica
 
Građevinsko zemljište u stambenoj zoni na područuju Rogoznice - jedno od posljednjih 1.red uz more!

Projekt uključuje:
• Građevinsko zemljište površine 458 m2
• 4 godine rada na ishođenju dokumentacije za gradnju
• Projektna dokumentacija za urbanu vilu sa 8 stanova bruto razvijene površine 485 m²
• Lokacijska dozvola
• Građevinska dozvola
• Pomoć u osiguravanju financianja projekta
 

Opis ville

 
Nedaleko od centra Rogoznice gradimo objekt na jednoj od poslijednjih građevnih parcela, udaljenoj samo 10 metara od mora. Nalazi se u zoni individualnih građevina naselja Rogoznice gdje su uglavnom obiteljske stambene građevine.
Villa s apartmanima se sastoji se od tri etaže međusobno povezane zatvorenim stepeništem, a čine ih: prizemlje, I. kat i II. kat. Tlocrtno gledano, sve tri etaže su iste, osim prizemlja gdje se dio tlocrta koristi za smještaj vozila tako da ono ima dva stana, dok ostali katovi imaju po tri stana.
Pri projektiranju stanova vodili smo se idejom o funkcionalnom iskorištavanju prostora, kako bi se vlasnicima priuštilo viši standard stanovanja. Prostor svih stanova je logično osmišljen i iskoristiv tako da je svaka jedinica projektirana u dvije glavne cjeline; čini ih prostor za dnevni boravak, te zasebna blagavaonica sa kuhinjom, te hodnik - degažman, koji odvaja kupaonicu i dvije spavaće sobe koje predstavljaju dio stana za odmor.

Stanovi su u naravi različitih prostornih površina, od 33 m² do 50 m², a svaki stan ima balkon ispred dnevnog boravka i spavaćih soba, i orijentiran je prema moru kako bi se vlasnicima priuštio istinski ugođaj i stil života na Jadranu. Ujedno i svaka stambena jedinica ima pripadajući natkriveni parkirališni prostor.
Osnovni upotrebljeni materijali su usklađeni s tipologijom krajolika, poput kamena i željeza. Kako bi se sama villa što kvalitetnije uklopila u okoliš karakterističan za dalmatinske krajolike, nad kojim dominira kamen i karakteristično raslinje ugrađena je transparentna ograda od kamena i željeza koja omogućava nesmetan polgled.

Pri uređenju okoliša maksimalno se čuva postojeće raslinje jer budućim vlasnicima želimo omogućiti kompletan dalmatinski ugođaj. Za dodatno oplemenjenje prostora, svo dodatno hortikulturno uređenje biti će u autohtonom dalmatinskom stilu, a činit će ga raslinje autohtone vrste - bjelogorica tamo gdje je ljeti potreban hlad, a zimi osunčanje i crnogorica tamo gdje je kroz cijelu godinu potreban zeleni zaštitni i dekorativni pojas.
 
 
 

Opis lokacije

 
Rogoznica je vrlo interesantna lokacija smještena samo 35 km južnije od grada Šibenika. Samo mjesto predstavlja atraktivnu turističku destinaciju smještenu na nekadašnjem otoku Kopara koji je nasipanjem postao poluotok, te ima i uvalu Luku Rogoznicu. Prostor je bogat povješću, te imamo ostatke iz raznih perioda.
Jedna od zanimljivosti ovog područja je jezero Zmajevo oko ispunjeno morskom vodom koje se nalazi na poluotoku Gradina. U uvali Soline izgrađena je luka nautičkog turizma, Marina Frapa, visoke kategorije s brojnim sadržajima i 400 vezova, što čini ovu je lokaciju osobito interesantnom nautičarima.
Sama Rogoznica ima vrlo atraktivnu poziciju jer se nalazi samo 30 kilometara od Trogira čija je stara gradska jezgra uvrštena na UNESCO-v popis spomenika svjetske baštine, jednako kao i katedrala Sv. Jakova u Šibeniku, do kojega je samo 35 kilometara. Dodatna pogodnost je blizina zračne luke Split koja je udaljena 40-ak kilometara, a povezuje Dalmaciju sa Zagrebom nekoliko puta dnevno, te jednako tako i sa ostalim europskim metropolama. Centar Splita je 54 km od Rogoznice, a osim svojih turističkih i povijesnih znamenitosti predstavlja važno sjecište turističkih putova i turističku luku iz koje isplovljavaju brodovi za okolne otoke.

Više o Hrvatskoj...
 

Na vrh