Naši projekti   O nama   Novosti   DC u medijima   O Hrvatskoj   Zaposlenje   Kontakt
 
 Na vrh
Rudine Vile
 
Klikni na slike za povećanje
 

RAJSKI VRTOVI - RUDINE, KAŠTELA

Rudine
 
Rudine
 
Rudine
Elitno obiteljsko naselje zatvorenog tipa na predjelu Rudine, Kaštela
 

Opis vila

 
Naselje Rajski vrtovi sastoji se od 73 moderno dizajnirane kamene vile jednokatnice od kojih svaka ima pomno dizajniranu okućnicu i bazen. Vile je projektirao osječki studio 4m2, odnosno arhitekti Željka Jurković i Oliver Grigić, jedan od najcijenjenijih hrvatskih arhitekata koji je posebno zapažen od struke po svom osebujnom i suvremenom projektriranju obiteljskih vila. Grigić pri projektiranju izrazitu pažnju pridaje skladu arhitekture i prirode koja je okružuje iskorištavajući pritom na najbolji mogući način klimatske i hortikulturne osobitosti podneblja, a također posebnu pozornost posvećuje kvaliteti življenja i udobnosti budućih stanara, pa je i ove vile projektirao po vlastitom životnom i profesionalnom credu. Poznata je njgova obiteljska Vila Primošten zbog koje je nominiran za nagradu «Drago Galić» za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2005. te dobio nekoliko internacionalnih priznanja struke.
 

 
Luksuzno stambeno naselje Rajski vrtovi će biti organizirano po principu zatvorenog tipa, što je apsolutna novost na tržištu luksuznih nekretnina u Hrvatskoj. Kompletno će naselje biti ograđeno kamenim zidom a na samom ulazu nalazit će se portirnica sa videonadzorom i čuvarom.

Vile će se sastojati od prizemlja i jednog kata, a projektirane su u tri osnovna tipa. Najvažniju razliku među njima čini njihova prostranost i po tom kriteriju su podijeljene u dva tipa; od cca 160 m², 203 m² i 241 m2. Biti će izgrađene od najkvalitetnijih građevnih materijala i opremljene vrhunskom dizajnerskom opremom za unutarnje uređenje, dok će zahvaljujući blago kaskadno položenom tlu svaka vila imati pogled na more.
 
Unutarnje uređenje će varirati ovisno o velični vile, a zajednička im je poveznica ta da se dnevni prostori nalaze u prizemljima, dok su sobe za odmor na katovima. Posebna pažnja pri uređenju interijera pridavala se otvorenosti prostora i otvorenosti prema vanjskim prostorima pomoću staklenih kliznih stjenki. Svaka vila bit će opremljena alarmima i suvremenim video nadzorom koje će se moći kontrolirati preko Interneta, solarnim grijenjem te pametnim sustavom zaključavanja.
Posebna pažnja će se pridodati uređenju okućnica jer na blagoj mediteranskoj klimi ljudi mnogo slobodnog vremena provode na otvorenom. Tako će svaka od vila biti izgrađena na parceli veličine od 500 do 800 m2, s raskošnim zelenilom, bazenom i nekoliko parkirnih mjesta. Sve će vile imati pomno uređenu okućnicu koja će imati planski uređenu hortikulturu u skladu sa mediteranskim podnebljem, “društveni“ prostor, roštilj, terase, a cijeli će posjed biti ograđen kamenim zidom.


VILA "A" - 241,00 m2 brutto
 
Rudine Rudine Rudine
 
Rudine Rudine Rudine
 
Ukupna površina ville je 241 m2, a kompleks sadrži 3 vile ovoga tipa smještene u rubnom dijelu naselja što im osigurava dodatnu privatnost.Čine ih dvije etaže i raskošno uređena okućnica. U okolišu ville nalazi se veliki bazen i terase u blizini kojih se nalazi roštilj i vanjsko spremište. Prizemlje ville sačinjava blagovaonica, prostran dnevni boravak koji se velikuim staklenim vratima nastavlja na vrt s bazenom, zasebna kuhinja pored koje se nalazi ostava, te kupaonica za goste. Na katu se nalazi četiri spavače sobe i četiri kupaonice, a glavna spavaonica ima još posebnu prostoriju za garderobu i prostranu terasu. Svaka vila ima i tri parkirna mjesta.
  
VILA "B" - 203,28 m2 brutto

Rudine Rudine Rudine
 
Rudine Rudine Rudine
 
Stambeno naselje imat će 15 vila ovog tipa. Ukupna površina vile je 203 m2, a sastoji se od prizemlja i jednog kata. Kao i kod drugih vila, velika se pažnja polaže na uređenje okoliša pa se tako u njemu nalazi bazen, nekoliko terasa, među njima i ona na kojoj je položen roštilj, sa hortikulturnim rješenjima koja korespondiraju okolini i mediteranskoj klimi. Svaka vila će imati nekoliko parkirnih mjesta. U prizemlju vile nalazi se ulazni predprostor pored kojeg se nalaze kupaonica za goste i garderoba. Kuhinja je prostrana s pogledom na vrt, kao i blagovaonica koja čini poveznicu sa dnevnim boravkom.Iz dnevnog boravka velika staklena vrata otvaraju prostor prema vrtu s bazenom koji u toplijim mjesecima postaju produženi dnevni boravak. U prizemnom dijelu smještena je i jedna dječja soba, kao i dvije garderobe. Na katu vile nalaze se spavaća soba, dječja soba, još jedna garderoba, obiteljska kupaonica i dvije terase.

VILA "C" - 160,00 m2 brutto

Rudine Rudine Rudine
 
Rudine Rudine Rudine
 
Vila koja će se također prostirati na dvije etaže, te imati ukupnu površinu od 160 m2. Kompleks će sadržavati 55 ovakvih vila. Okoliš vile je bogato uređen, sa bazenom, nekoliko terasa, roštiljem, te parkingom za vozila. Vila ima natkriveni ulaz, a na prizemnoj etaži se nalazi ulazni predprostor koji dijeli garderobu i gostinjski od ostatka vile. Blagavaonica je osmišljena kao prozračni prostor koji povezuje kuhinju i dnevni boravak. U prizemlju je također smještena i jedna dječja soba, te spremište. Na katu se nalazi još jedna dječja soba, zatim spavaća soba, obiteljska kupaonica i prostrana terasa.

 

Opis lokacije

 
Kastela i Split Rudine Pogled
 
U netaknutom dijelu Kaštela, u predjelu Rudine, gradi se luksuzno naselje obiteljskih vila zatvorenog tipa, prvo takve vrste u Hrvatskoj. Rajski vrtovi, kako je ovo naselje nazvano zbog estetske privlačnosti s daškom hedonizma, kao i izrazite funkcionalnosti i sigurnosti, namijenjeno je obiteljima koje izrazito cijene kvalitetu života, vlastitu privatnost, tišinu dalmatinske prirode te miran i siguran obiteljski život. Smješteno na 52.317 kvadratnih metara površine, između pitomih padina Kozjaka i Kaštelanskog zaljeva, okruženo netaknutnom prirodom i svega 2000 metara od mora, ovo naselje urbanih vila istovremeno je nadomak nekoliko urbanih središta i u neposrednoj blizini pratećih sadržaja kao što su vrtić, crkva i pošta. Posebnu ekskluzivnost ovoj lokaciji daje prekrasan panoramski pogled na Split i srednjodalmatinske otoke Šoltu, Brač, Hvar i Vis.
 
Lokacija je odlično povezana sa gradom Trogirom i Splitom, a u skoroj budućnosti, prije dovršenja urbanih vila, udaljenost do Splita biti će neznatna zahvaljujući izgradnji brze prometnice kojom će se do Splita stizati za 10 minuta, a do Trogira za svega 5 minuta. Također vrlo se jednostavno i brzo stiže i do ulaska na autoput Split- Zagreb do kojeg ima svega 12 km, a u Kaštelima se nalazi i međunarodna zračna luka Split kao i novoizgrađena marina Kaštela koja ima 420 vezova.

Rajski vrtovi, pionirski projekt ovakve vrste u Hrvatskoj, projektirani su s namjerom da poslovnim ljudima i njihovim obiteljima pruže svakodnevni odmor od urbane sredine, te sigurno i mirno utočište za opuštanje s obitelji i prijateljima.