Naši projekti   O nama   Novosti   DC u medijima   O Hrvatskoj   Zaposlenje   Kontakt
 

DalCasa Tower
 
Klikni na slike za povećanje
 

DCG TORANJ

DCG Toranj
DCG Toranj
DCG Toranj
DCG Toranj
DCG Toranj
DCG Toranj
DCG Toranj

Opis lokacije

 
Nastojeći zadovoljiti svoje potrebe i sve veće potražnje za modernim i optimalnim poslovnim prostorima, investicijska tvrtka DalCasa odlučila se za projekt izgradnje poslovnog tornja. Poslovni Toranj Dal Casa grupe prvi je graditeljski projekt ovakve vrste u Splitu i Dalmaciji. Toranj će biti smješten na splitskom predjelu Pazdigrad, u jugoistočnom dijelu grada, jednom od najljepših dijelova Splita. Lokacija je odlično povezana sa istočnim i zapadnim izlazom iz grada, a samim time i centrom. Brzom cestom se do njega stiže za desetak minuta, čak i za najvećih gužvi, dok se do ulaza u autoput dolazi za petnaestak minuta..
 
DCG Toranj DCG Toranj DCG Toranj
DCG Toranj DCG Toranj
 
 

Opis DCG Tornja

 
Projektiranju prvog poslovnog tornja u Splitu i Dalmaciji pristupilo se najstojeći zadovoljiti sve veću potrebu za stvaranjem svojevrsne poslovne zone, odnosno dinamičnog i modernog poslovnog okruženja ali se istovremeno mnogo pažnje pridavalo smještaju samog tornja u urbanistočko okruženje te mediteransko podneblje. Lokacija, dizajn i specifikacija ove građevine zadovoljiti će i najveće zahtjeve lokalnih i međunarodnih korporacija.
 
Sam toranj, koji se gradi na površini od 2750 kvadratnih metara, biti će vrlo specifičnog elipsastog oblika, a sastojati će se od prizemlja i osam katova, sa ravnim krovom i podzemnom garažom površine 1500 m2 u kojoj će biti 70 parkirnih mjesta. Arhitektonsko oblikovanje građevine, za koje je zaslužna arhitektica Jugana Petrović, temeljeno je na autorskoj viziji oblikovanja prostora, vizualnoj privlačnosti i doživljaju iz vozila u pokretu sa Jadranske magistrale koja se nalazi u neposrednoj blizini, kao i doživljaju pješaka. Jednostavni elipsasti volumen sa transparentnim staklenim površinama te panoramskim liftom vizualni je doživljaj kako iznutra tako iz iz vani. Glavni pješački i automobilski pristup tornju biti će sa zapadne strane, te će iz same garaže voditi pokretne stube u unutrašnjost tornja.
 
U prizemlju će se nalaziti hipermarket koji će se prostirati na 960 m2. Osim toga, u prizemlju tornja nalazit će se ulaz sa portirnicom za poslovni dio odnosno katove tornja. Na prvom katu biti će luksuzni restoran s japanskom i talijanskom kuhinjom, a velik njegov dio će biti i predivna poluotvorena terasa sa pogledom na more i otoke za lagani ručak i opuštanje tijekom radnog dana. Od drugog do osmog kata nalaziti će se poslovni prostori, svaka etaža je površine od 300 m2 koje su namjenjene prodaji raznim tvrtkama i korporacijama za uredske prostore.

Poveznica između katova tornja biti će panoramski lift sa predivnim pogledom na otoke Brač, Hvar, Šoltu i Vis, a i prizemlje tornja će također imati pogled na more zbog prirodnog pada terena i blizine mora. S obzirom da će se raditi o poslovnom tornju vrhunske funkcionalnosti na njegovu vrhu nalazit će se heliodrom, što je također novost u Splitu.
 
Unutarnjem dizajnu prostora također će se posvetiti posebna pažnja tako da korespondira sa suvremenom i neobičnom arhitekturom tornja. Katovi zgrade, zahvaljujući svojim dimenzijama, omogućuju dizajn idealnog poslovnog prostora u skladu s visokim zahtjevima modernih korporacija, a ujedno ostavljaju mjesta za moguće prilagodbe prema željama određene tvrtke u budućnosti. U kombinaciji s impresivnim predvorjem DCG poslovni toranj biti će idealna simbioza isplativosti, vrhunske kvalitete i dizajna, čime je neusporediv s bilo kojim projektom u Dalmaciji a i šire.

 
DCG Toranj DCG Toranj DCG Toranj
DCG Toranj DCG Toranj DCG Toranj  


 
Na vrh