Naši projekti   O nama   Novosti   DC u medijima   O Hrvatskoj   Zaposlenje   Kontakt
 

O Hrvatskoj

 
Jezik:
Hrvatski, dok se u turističkim krajevima također govori Engleski, Njemački, i Talijanski.
 
Klima: Klima u hrvatskoj varira ovisno o podneblju, kontinentalna klima u sjevernim i istočnim dijelovima, dok duž jadranske obale prevladava mediteranska klima
 
Valuta: Kuna (HRK), 1 EUR ~ 7,57 HRK
 

  
Uz obalu dugu 1778 km, kristalno plavo more, tisuće šljunčanih i pješćanih plaža i stotine otoka netaknute prirode, Hrvatska je idealna destinacija za ljubitelje mora i sunca koji žele pobjeći od prenapućenih turističkih destinacija. Hrvatska zbog svoje povijesti ima neobičan geografski oblik, proteže se od istočnog Jadranskog mora preko istočnih Alpskih padina do ravnica u Slavoniji, sve unutar nešto više od stotinjak kilometara što čini skladnu cijelinu prirodne lijepote gdje god se uputili.
Hrvatska je član Europske Unije od 1.7.2013.

Hrvatska obala Jadrana, jedana je od najrazvijenijh obala u Europi sa svojih 1185 otoka, otičića i hridi, od čega je samo 66 naseljeno, je bez sumjne najpopularnije odrdište u zemlji.
Međutim, kontinentalna hrvatska također obiluje ljepotama: to je zemlja šuma, rijeka bogatih ribom, brzih planinskih potočića, kanjona Gorskog Kotara i veličanstventih Plitvičkih jezera u Lici. To je zemlja zlatnih polja žita, hrastove šume i širokih rijeka u Slavoniji i Baranji, zemlja neobičnih malih selaca, romantičnih dvoraca i slikovitih vinograda u Hrvatskom Zagorju. Ako ste gurman i poznavatelj hrane ili jednostavno volite ukusno i zdravo jelo, zasigurno ćete više nego uživati u Hrvatskoj. Još jedna atrakcija vrijedna istraživanja Hrvatske su vinski podrumi. Crna vina su najbolja duž obale - Teran, Cabernet i Merlot u Istri i Plavac, Dingač i Postup u Dalmaciji. U kontinentaloj Hrvatskoj se također proizvode kvalitetna bijela vina poput Pinota, Malvazije, MaraStina.
 
Brijunski arhipelag na sjeveru Hrvatske je jedan od sedam hrvatskih nacionalnih parkova. Obiluje rijetkim biljkama i životinjskim vrstama, uključuje zološki vrt sa životinjama iz drugih klimatskih zona. Na otocima također možete pronaći iznimne primjere Romanskog i Bizantskog nasljeđa.

Dalje prema jugu dolazimo do Dalmacije, prepune boja, mirisa i oblika, nezaboravno je iskustvo prirode. To je područje dugačkih plaža, borove šume i povijesnih gradova poput Zadra, Šibenika, Splita, Trogira, Omiša i Dubrovnika koji svjedoče o bogatoj prošlosti i kulturnom nasljeđu Hrvatske. Tu su i Kornati otoci - najveći i najgušći arhipelag na Jadranu koji se sastoji od 147 otoka. Kako je George Bernard Shaw napisao: "Na posljedni dan stvaranja, Bog je poželjeo okruniti svoj rad i tako je stvorio Kornatsko otočje iz suza, zvijezda i daha". Lijepa priroda, mreža bezbrojnih otoka i otočića, predivno more - sve to čini Kornatski arhipelag atraktivnom destinacijom za mnoge izletnike i nautičare.
 
Kornati su istinska obećana zemlja za nautičare, ronioce i rekreativne ribare. Brojne uvale pružaju sigurno sklonište za nautičare i ribare. Međutim podmorje je također zaštičeno pod nacionalnim parkom, pa savjetujemo posjetioce da se konzultiraju sa vlastima gdje, kako i kada se smije loviti. Otoci pružaju jedinstveno zadovoljstvo svima željnim plivanja u kristalno čistom moru, koji cijene mir i tišinu, ali su i ljubitelji eko-turizma bez moderne infrastrukture.
 
Dalje prema jugu otkriti će te otoke Hvar, Brač, Šoltu, Korčulu, Vis, Mljet i Elafitski arhipelag, premda jednako privlačni, svi imaju vlastiti jedinstveni karakter. Dalmacija je također poznata po svom dobrom vinu i prijatnim ljudima. Split je drugi grad u Hrvatskoj po veličini i regionalni centar Dalmacije, građen kroz stoljeća oko Dioklecianove Palače, podignute u trećem stoljeću i uključena na listu UNESCO svjetske baštine. Dubrovnik, srednjovjekovna aristokratska republika od 12.-19. stoljeća i najbolje očuvani grad u zidinama na mediteranu, je jedna od hrvatskih najpoznatijih atrakcija i jedan od samo tri grada u Europi ocijenjen kao spomenik nulte kategorije od strane UNESCO-a, kojeg je engleski pjesnik Lord Byron proglasio "biserom jadrana".

Privlačan pejzaž, otoci, plaže, mnogobrojni povjesni spomenici, boje, oblici, mirisi, topla klima i srdačni ljudi... pružit će nezaboravno iskustvo. Mnogo je lijepih otoka u Hrvatskoj, poput Korčule, rodnog mijesta Marka Pola, zatim Hvar, Brač sa jednom od najljepših plaža na mediteranu - Zlatni Rat koja je također raj za jedrenje na dasci. Pozivamo vas da otkrijete i uživate u ljepotama Hrvatske, njenoj blagoj klimi, kristalno čistom i toplom moru, ljepim plažama, netaknutoj prirodi u kombinaciji sa bogatom poviješću i kulturnom nasljedstvu, delikatesnoj kuhinji i dobrim vinima, te iznad svega u toplim i prijaznim ljudima.